Caravan en Camper banden

Caravan

 

U kunt bij Gruba Auto en Banden service een ruim assortiment caravanbanden kopen. Jaarlijks trekken veel Nederlanders er op uit met de caravan, vouwwagen, boot met trailer of camper. Wij raden automobilisten aan om de caravanband jaarlijks te laten controleren. Dat voorkomt vervelende incidenten tijdens een plezierige vakantie. Niet iedereen weet dat bestelwagenbanden het zelfde zijn als caravanbanden. Vanwege de hoge wieldruk bij een caravan en bestelwagen, worden de zelfde soort banden gemonteerd.

boot-trailer-alleine-4995

Boottrailer

Het is verstandig om de banden van je caravan, vouwwagen, boottrailer of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als eis. De kwaliteit van de banden kan dan niet meer worden gegarandeerd; de banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel. Bovendien staan caravanbanden vaak lang op een gedeelte van het profiel, waar de band sterk onder leidt. Omdat het tubeless ventiel na verloop van tijd gemakkelijk kan lekken of poreus wordt, vervangen wij uiteraard het ventiel ook direct. Wij hebben een ruime keuze in caravanbanden. Het soort caravanband is onder andere afhankelijk van het draagvermogen (maximaal 3500 KG) en het voertuig.

Camper

Stilstand is ook slijtage caravan banden

Caravans, campers en boottrailers staan vaak de hele winterperiode stil op één plek. Een klein gedeelte van de banden moeten in de winter vaak langdurig het volle gewicht dragen. Veel caravanbezitters realiseren zich niet dat stilstand ook slijtage veroorzaakt. Verder neemt de bandenspanning af tijdens de stallingsperiode. Dat is gevaarlijk, slecht voor het milieu en kost meer brandstof wanneer er weer gereden wordt.

Remmen en schokdempers

Een auto heeft behoorlijk te lijden onder het trekken van een caravan. Vanzelfsprekend dienen de remmen in topconditie te zijn. Ook dient u aandacht te besteden aan de vering en de schokdempers. Slechte en defecte schokdempers leveren een instabiele combinatie op. Het is verstandig om tevens de schokdempers van uw auto te laten controleren bij ons.

Afhankelijk van de bandenmaat uiteraard is er bij ons al een nieuwe caravanband leverbaar vanaf 60,- all-in p/st!

caravan band

Voor verdere informatie kunt u ons altijd bellen of mailen:

053-4367046

info@gruba.nl

Contact
Gruba Banden Hendrik ter kuilestraat 201 7547SK Enschede K.v.K. nr. 06072766 Tel. 053-4367046 E-mail: info@gruba.nl